Smokkelkoffie 0.7L
OverzichtHet verhaal van onze legendarische smokkelkoffie
Meer dan honderd jaar geleden kochten de boeren van Arcen vaten bier om tijdens de lange zomers hun dorst te lessen. Het bier van toen was in warme dagen niet lang houdbaar en werd op den duur slijmerig (lang). Dat ‘lankbier’ werd gestookt om aan de wachteltap als graanjenever gedronken te worden. Daar ontstonden de beste ideeën. In die tijd werden koffie en jenever de grens over gesmokkeld. Uiteindelijk werden beide producten gecombineerd tot een koffielikeur van de smokkelaars. Vooral in “de Herbergh” nabij de veerpont over de Maas werd deze karaktervolle ‘koffie’ overvloedig gedronken. Het is aan u om te proeven van dit rijke verleden en te genieten van deze bijzondere drank.
Bereidingswijze Smokkelkoffie
Smokkelkoffie smaakt het best als je het verwarmt in de magnetron of in een pannetje. Laat de koffie niet koken en serveer het warm met een flinke toef slagroom en eventueel cacaopoeder. Puur genieten!
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Alcoholpercentage | 20% |
Inhoud | 0.7L |
Herkomst | Nederland |
Soort likeur | Koffie |